Ringeriksbadet

SE arkitektur ble engasjert av Helgelandsmoen Næringspark AS i Hønefoss til å utarbeide et badeanlegg frem til søknad om rammetillatelse samt utarbeidelse av beskrivelse til en totalentreprisekonkurranse.

Ringeriksbadet ligger på det gamle militærstedet Helgelandsmoen i Hole kommune, ca. 9 km utenfor Hønefoss sentrum, et område i utvikling med bedrifter og områder for fritidsaktivitet. I sentrum av denne fritidsaktiviteten finner vi altså badeanlegget.

Anlegget har fått en original form, som glir godt inn i sine naturlige omgivelser. Veggen/taket har en bue som skrår kraftig opp fra nedsiden av bygningen. Helningen er på 68 grader. Taket hviler på noen store, buede dragere i limtre, produsert av Moelven. Hver av dragerne er satt sammen av tre moduler, hvorav den lengste er på 14 meter. Begge gavlene i bygget har store vindusflater på 128 m², som slipper lyset gjennom bygget, og gir en opplevelse av å være tett på naturen utenfor.

Inngangspartiet er godt synlig og imøtekommende. Store glassflater, også inntil badet, gjør at de besøkende blir oppmerksom på badets mange aktiviteter.

Badet inneholder et hovedbasseng med internasjonale mål, terapibasseng, barnebasseng med sklie, en stor vannsklie med tidtagningssystem og en stor felles badstue. Det er stupemuligheter både fra 1,3 og 5 meter. Badet har egen café og en butikk hvor du kan kjøpe det du trenger av badeutstyr.

Prosjektnavn

Ringeriksbadet

Areal

4 000m2

Tiltakshaver

Helgelandsmoen Næringspark AS

Fagområder

Arkitekt, Ansvarlig søker

Tidsrom

2007-2010