Nettunvannet Terrasse

Boligdelen av prosjektet består av 145 leiligheter med et samlet nettoareal på 13.000m². Næringsdelen i bygget er på 5.000m², mens parkeringsanlegget er på 20.000m².

Intensjonen med Nesttunvannet Terrasse var å skape et nytt gatetun over eksisterende parkeringsplasser. Prosjektet preges derfor av mye bebygd landskap og store høydeforskjeller.

Det nye gatetunet fungerer som et samlingspunkt som knyttet til det lokale samfunnet på Nesttun. Servicesenteret er derfor lokalisert sentralt, godt synlig og med god tilgjengelighet fra gatetunet.

Byggene har fått et enkelt uttrykk med noe varierende fasademateriell og store, solrike og gode terrasser med henvendelse mot sør og vest.

De 145 leilighetene varierer fra 30-138m² i størrelse. Alle leilighetene i prosjektet har egne terrasser eller balkonger. To av byggene har store felles takterrasser. Byggene ligger vestvendt og solforholdene er gode. 30 prosent av leilighetene har universell utforming. Alle har egen biloppstillingsplass i parkeringsanlegg. Nesttun sentrum, Bybanen, busstopp og butikker ligger innen kort gangavstand. Fra boligene er det utsikt mot Nesttun og Nesttunvannet.

Leilighetene er utformet som plussboliger. Selvaag Boligs Plusskonsept vil si at beboerne har tilgang til et servicesenter med resepsjon, treningsrom, konferanselokaler, kjøkken, oppholdsrom og gjesteleilighet. Beboerne har tilgang til servicesenteret hele døgnet. Resepsjonen er bemannet på dagtid.

Prosjektnavn

Nesttunvannet Terrasse

Areal

145 leiligheter og næringsdel

Totalt 38 000m²

Tiltakshaver/oppdragsgiver

Teigland Eiendom AS/Selvaag bolig

Fagområder

Arkitekt, Ansvarlig søker

Tidsrom

Ferdigstilt 2015