Foto: Thomas Morel, AlfGundersen AS

Bøhmergaten 42-44, Bergen Kommune

Magic Hotels

Bøhmergaten 42-44 besto tidligere av blant annet bensinstasjon, parkeringsanlegg, dagligvarebutikk, skole og kontorer. Bygget er tilpasset tomtens topografi og ligger sentralt til ved det populære Damsgårdssundet i utkanten av Bergen sentrum.

SE arkitektur ble engasjert i forbindelse med søknad om bruksendring til hotell, et tilbygg mot nord-vest samt sammenbinding av byggene i 5. etg. og en endret takkonstruksjon.

Taket er trukket noe inn fra fasadelivet, og deler av fasaden på nr. 42 har fått en utkraging, noe som har gitt bygget et nytt og effektfullt uttrykk, og gir et positivt tilskudd til bygget og området det inngår i. Byggene er totalrenovert, og har fått et moderne uttrykk. Magic Hotel Solheimsviken består av 217 rom, eget parkeringsanlegg, konferanserom, og restaurant med takterrasse i byggets toppetasje.

Magic Hotels er en del av Magic Norway og består av 4 nye designhotell i Bergen med totalt 403 gjesterom. Interiør er designet av Karim Rashid. SE arkitektur har vært engasjert i utviklingen av alle de fire hotellene i Bergen.

Prosjektnavn

Bøhmergaten 42-44, Bergen Kommune

Areal

7 900m2

Tiltakshaver

AB Eiendommer AS

Fagområder

Ansvarlig prosjekterende arkitektur
Ansvarlig søker

Tidsrom

2014-2017

Foto: Thomas Morel, AlfGundersen AS
Foto: Thomas Morel, AlfGundersen AS
Foto: Thomas Morel, AlfGundersen AS